lauantai 30. marraskuuta 2013

Tuotekortit THE END

Siinä ne nyt kaikki on valmiina. On niitä kyllä aika pino! Tein videonkin kortin tekemisestä mutta kun en mikään tekniikan ihmelapsi ole, en osaa muokata sitä tällä koneella. Ehkä sitten diplomin loppupuolella sitten enemmän videoita kerralla? 
Mieletön saavutus että kokonainen korttipakka on valmis! Vielä 2 sellaista jäljellä. Niissä on kyllä varmaankin vain yhteensä näin paljon kortteja kuin tässä, jos sitäkään, tosin niissä on paljon enemmän hommaa koneella tehtäväksi. Siitä on muuten myös kummaksumisen aihe, muutomat kortit joita olen tehnyt ovat täysin tarkkoja omalla koneellani, mutta kun avaan ne koulun tietokoneella ja lisään worldiin ne ovat ihan sumuisia! Olen samalla tekniikalla tehnyt myös tuotekortit ja niissä ei ollut samaa ongelmaa. Taas yksi juttu ratkaistavaksi...

tiistai 26. marraskuuta 2013

Tuotekortteja kädessä!



Tällä viikolla olen siis tulostanut ja leikannut 640 paperinpalasta joista liimaan aina 2 yhteen ja päälystän molemmin puolin kontaktimuovilla. Näin syntyy yksi tuotekortti. Valmiissa tuotekorttipakassa on siis 320 korttia ja niistä aina 40 on samallaisia. Ihan järkyttävän hurja määrä. Nyt valmiita kortteja on muutoma vaille 100 kappaletta näin kahden illan väkertämisen jälkeen. Todella monta työvaihetta kyllä yksi kortti teettää, onneksi nää voi tehdä sarjatuotantona. 

maanantai 25. marraskuuta 2013

7//viikkoraportti


Tällä viikolla oli aika tehdä paljon päätöksiä korttien tulostuksen ja toteutuksen suhteen kuvituksen jälkeen. Näissä asioissa sain tehtyä valintani ja olen tyytyväinen niihin. Yllä voi nähdä tavoitekorteista, voisi sanoa että näissäkin on kamalasti hommaa. Mutta tällä viikolla pitäisi nyt tulla PALJON valmista!

Ajankäyttösuunnitelma sanoo:
(viikko 46) Pelisuojien viimeistely, sääntökirja, tavoitekortit valmiiksi, portfolio.

Tein:
(viikko 41)
(viikko 42)
(viikko 43)
(viikko 44)
(viikko 45)
(viikko 46)  Tavoitekortit puoleen väliin, Portfolio
(viikko 47)

Yliviivatut asiat ovat valmistuneet jo aiemmin.

tiistai 19. marraskuuta 2013

6//viikkoraportti

Tällä viikolla (joka kesti 2 viikkoa vietin lomaa) kokosin portfoliota paperille ja tein pelisuojien kansia. Niistä valmistuivat Pojois-Korea ja Brasilia, ainakin E-Afrikka, Kiina ja Usa ovat saaneet myös selkeät luonnokset. Nyt myös viikko 42 on kokonaan valmistunut. Vaikuttaa vähälle, mutta oikeasti paljon asioita on valmistunut tai muuttunut sellaiseen muotoon että vielä tää onnistuu!

Ajatukset harhailee että mitäs seuraavaksi. Paljon on jäljellä mutta täähän taitaa joskus vamistua!

Ajankäyttösuunnitelma sanoo:
(viikko 46) Pelikorttien kuvitus ja sääntökirja (kierroskortit), portfolio.

Tein:
(viikko 41)
(viikko 42) Pelisuojien kansia
(viikko 43)
(viikko 44)
(viikko 45)
(viikko 46) Portfolio
(viikko 47)

Yliviivatut asiat ovat valmistuneet jo aiemmin.

maanantai 11. marraskuuta 2013

Pohjois-Koreaa..


Pohjois-Korean pelisuojan kansi on tehty siis lyijykynällä ja musteella. Pelilaatikon alaosasta tulee myös mustavalkoinen. Kolmiulotteista ohjektia se ei saa kun ase on muutenkin jo niin selkeästi esillä. Armeija on kasvoton kuvatakseen Pohjois-Korean väestön oloja, kuinka arvoton ja turha yksilö on. Luonnosmainen piirrostyyli selittyy sen epäselvyydellä, Korea ei anna itsestään selkeää kuvaa, kukaan ei oikein tiedä tai osaa sanoa siitä mitään.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

-//viikkoraportti, kun huomaa olevansa viikon edellä aikataulusta

Luulin että nyt on viikko 46, itseasiassa koko pelin ajan olen luullut että nyt on viikko X, joka on yhden viikon edellä oikeaa. Siispä jokainen viikkoraportti ennen tätä on ollut viikon edellä. Seuraava viikkoraportti tuleekin reilun viikon kuluttua maanantaina. 

Onpas hurjaa saada viikko lisäaikaa, kyllä kelpaa!

Porfolion alku paperille


Olen tähän asti joka viikko vain kirjoitellut blogiin muistiin mitä portfolioon tulisi kirjoitella, pieneen pussiin olen sullonut läjän kuvia ja lippuja ja lappuja. Nyt kokoan niitä portfolioksi paperille. Valmiita sivuja taitaa olla jo 20 ja 22 aiheesta joita haluan käsitellä olen kirjoitellut/varannut tilaa kahdeksalle. Tästä tulee siis suhteellisen paksu A5 kokoinen opus. 

Kansi on tosiaan valkoisen ja läpinäkyvän sävyistä ja eri struktuureista koostettu mielestäni mielenkiintoinen kokonaisuus jonka sisäpuolelle kirjoitan sisällysluettelon. Tämän jälkeen tulee miun esittely, selitys että miksi, mistä isnpiraatio ja mistä lähdettiin liikkeelle. Sen jälkeen alkavat viikkoraportit ja aina kun joku asia valmistuu ja lopetan niiden käsittelyn kirjoitan laajemman selityksen mihin tätä tarvittiin, miksi tälläinen päätös ulkoasullisesti ja kuinka se vaikuttaa peliin, inspiraatiota unohtamatta. Toivottavasti tässä tulee sitten tarpeeksi informatiivisesti kerrottua arvioiville opettajille mitä miun päässä on liikkunut. Tästä blogista saa tietysti kanssa kuvan mitä on ajan myötä tapahtunut.

Jouluaaton tienoilla toivottavasti voin julkaista tänne animoidun kuvan portfoliossa jossa näkyy jokaikinen valmis ja viimeistelty sivu ja kuva käsin tehdystä kirjasidonnasta. Samallainen tulee sääntökirjasta, mutta varmasti vasta tammikuun puolella, en ihmettelisi vaikka vain päivää ennen palautuksen ajankohtaa. Säännöissä on hiomista varmasti loppuun asti ja sen jälkeenkin.

perjantai 8. marraskuuta 2013

WHO'S BUYING?


Enää pate ei ole enää vain pate. Nyt sen nimeämiset ovat vietetty ja nimeksi muodostui WHO'S BUYING? Tämä nimi oli ainut joka mukautui suuhun, oli peliin sopiva ja noin lausahduksena sellainen jonka voi pelin aikana suustaan päästää. Like it. Sääli vaan että näppäimet U ja ? ovat jo käytetty, täytynee keksiä jotain korvaavaa...

torstai 7. marraskuuta 2013

Hävityksen kauhistus


Tältä näyttää kun työskentelen jonkin parissa. Tänään, tai no äsken syntyi Portfoliolle kansi! Sen teemana oli aikalailla kierrättää kaikkea jo valmiiksi lehdistä leikeltyä ja säästeltyä vanhaa matskua. Kaikki kelpasi kunhan sävynä oli valkoinen tai läpinäkyvä. Mukaan vähän tekstiä, mustaa ja harmaata. Näätte sitten myöhemmin. Mutta pöytä näytti kamalalle valmistumisen jälkeen. Myös sääntökirjan kannen teemana on kierrättäminen mutta mustilla tai ruskeilla materiaaleilla. 

Pelilaatikkoon tulee myös kierrättämisen teemaa jonka pistin myös tavoitteeksi kuvisdiplomipapereihin. Tänään myös rakensin ja testailin pelilaatikon kokoa ja muotoa. Sekin on päälystystä vaille valmis. Tuntuu enää että pitäisi tehdä pelisuojia. Luulin koko kesän että ne olisivat mielenkiintoisin osa tehdä mutta ne sytyttävät vähiten. Kortit pitää tietystä kuvittaa loppuun ja liimailla läjään ja tehdä sääntökirja ja portfolio mutta ainakin pienet työt on nyt pois alta. 

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Pelisuojan prototyyppi


Tuollaisia pitäisi rakentaa kahdeksan kappaletta ja vielä päälystää. Kamala homma! Tai siis kamalasti hommaa. Ensimmäiseen ovat kuitenkin jo palaset leikattuna, vain sivuille tuleva kangas puuttuu. Molemmille reunoille tulee siis palanen (kuvasta puuttuu toinen) ja etureunasta tulee laskettava. Läppään tulee systeemi millä tavoitteet saa siihen kiinni. Mitäs vielä? Tehtaat ja rahat mahtuu suojan sisälle, pelikortit tottakai. 
Oli siitä koon testailussa hommaa mutta nyt se ois ainakin selvillä!


Rahaa palamaan


Vähän myöhässä tämä. Eli siis jo viimeviikolla tehtyjä juttuja. Rahaa on viittä kokoa; 10 000, 50 000,  1 000 000, 500 000 ja 1 000 000. Peli tosiaan loppuu kun joko 5 000 000, 7 500 000 tai 10 000 000 tulee täyteen. Riippuen pelaajien innosta. Mustista ja vihreistä kolikoista - siis markoista puuttuu vielä tekstit kun valkoista permanenttitussia en vielä omista!
Noita kolikkoja on yhteensä 200 ja saattaa tarvita vielä lisää, huijui. Inspiraatiota sain lego-kolikoista!


Faktaa kirjastosta


Portfolio on tällä hetkellä vain ajatuksen tasolla, ja sinne on raaka-versioita teksteistä ja koko ajan automaattisesti vamistuva ajankäyttöselitys. Näillä neljällä kirjalla yritän saada sinne lisää fiksua tekstiä. Saa nähdä onnistuuko.. 
Origamien maailmasta ja kirjasidonnasta etsin ulkomuodollista apua, uusista lautapeleistä löytyy pelisanastoa sääntökirjaa varten ja päällimmäinen kirja on katsomme-näemme, josta löydän uutta perspektiiviä nykytaiteeseen. Ja toki kaiken muunkin taiteen katseluun. 

maanantai 4. marraskuuta 2013

5//viikkoraportti

Lomaviikko. Ei tätä millään muulla voi kuvata. Sain aikaiseksi vain teknistä puolta ja rahaa. Melko mekaanista toimintaa sekin. Mutta tämä vapaaviikko oli todellakin tarpeeseen. Pate kiinnostaa taas enemmän ja mielessäni sille on myös ainakin jossain määrin mukautunut nimikin. Haluaisin kovasti tulostaa kortit ja tehdä ne valmiiksi ja pelata! Seuraavan kerran pelaamaan pääsen kuitenkin vasta itsenäisyyspäivän tienoilla. Mutta sillon saan peliin ensimmäisen kerran neljä pelaajaa. Hurjaa. Sitä ennen haluan kaikki kortit valmiiksi. Siinä pienisuuri välitavoite.
Oho. Jäi ja unohtui tämän julkaiseminen kun kävin touhottamaan pelirasioiden kimpussa. No mutta siitä sitten seuraavana.

Ajankäyttösuunnitelma sanoo:
(viikko 45) Pelikorttien kuvitus ja sääntökirja (peruspakka), portfolio.

Tein:
(viikko 41)
(viikko 42) Rahojen tekeminen
(viikko 43)
(viikko 44)
(viikko 45) portfolio
(viikko 46) 
(viikko 47)

Yliviivatut asiat ovat valmistuneet jo etukäteen.