sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tasapainotus - graaaah!!


Hyödynsin äsken päässälaskutaitojani ja päädyin siihen että peli tulee tarvitesemaan yli 200, oikeastaan en ihmettele vaikka lopullinen määtä lähentelisi 400 pelikorttia (millä ajalla ne kuvitan?!), näiden korttien määrä suhteessa toisiinsa täytyy olla oikea. Peruspakasta tulee hyökkäys/kauppa/puolustus/'liipalaapa'-kortteja jokaisella pelivuorolla, jokaisen kierroksen aluksi nostetaan pari tuotekorttia ja kaikille yhteinen kierroskortti, jokaisella pelaajalla on koko ajan tavoitekortteja.

Kuulostaa ihan hullulle ja sitä se onkin. Nuo kaikki kortit täytyy saada tasapainoon toistensa kanssa. Hyökkäyskortteja ei voi olla liikaa eikä liian vähän verrattuna puolustukseen, kauppakortteja pitää olla mukavasti niiden joukossa ja liipalaapaa pitää olla mukana tuomassa jännitysmomenttia. Tavoitteiden täytyy olla mahdollisia, mutta tarpeaksi vaikeita. Tuotteita pitää vapautua peliin sopivasti; varsinkin kun maat tuottavat niitä myös itse. Valtava määrä asioita mietittäväksi.

Ja kun lisää kuvioon vielä rahan. Minkä suuruista rahaa tarvitaan, kuinka paljon ja kuinka paljon minkäkin asian oletetaan maksavan. Paljonko tavoitteiden saavuttamisesta maksetaan ja millä summalla peli loppuu. Kun kaikkea pelikorteista tuotteisiin ja tehtaisiin voi kaupata julkisesti tai salassa. Pää on pyörällä, vaikka olen itse kehittänyt moisen järjestelmän. Monta pitkää ja unetonta yötä on tulossa näitä pohtiessa. Kuva on pelin ensimmäisestä testistä alkukesästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti