keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Testipelinä


Testipeliä, epätoivoa ja riemua. Juuri nyt on kymmenes kierros peliä menossa, tosin pidetään taukoa kun pelikumppani (tyhjästä tuolistakin päätellen) lähti isäni kanssa heittämään lättyä. Näin kymmenennen kierroksen ollessa kesken, alkaa jo pelin loppu häämöttää noin rahasummia miettien. Itse pelaan nyt Kuubaa (2560) ja Etelä-Afrikkaa (2450) ja pelikaverini Neuvostoliittoa (2240) ja Brasiliaa (4650). Peli loppuu kun 5000 tulee täyteen. Ainakin Etelä-Afrikka kerkeää vielä hiukan nousemaan ennen pelin loppua, mutta Brasilia on lähestulkoon varma voittaja. Kirjottelen tuloksen muistiin ja julkaisen sen vielä täällä. Loppusummaan tulevat vaikuttamaan myös toimivat tehtaat jne joten kaikki ei toimi ihan suoraan kattomalla. 

Pelaaminen on ollut uuvuttavaa, masentavaa, antoisaa ja jopa ihanaa. Vähitellen ymmärtää mikä on järkevää ja mikä ei, mitä puuttuu ja mitä on liikaa. Peruspakkaan täytyy keksiä lisää KIVOJA kortteja ja kierroskortteja ei ole tarpeeksi. Tarvitaanko niitä edes? En halua luopua niistä kuvituksen takia, mutta tarvitseeko peli niitä?Alkuviikosta hylkäsin ajatuksen jo erityiskyvyistä ja siihen päätökseen olen erittäin tyytyväinen. Ylipäätään peli selkiytyy. 

Turkasen hidasta tämä pelaaminen on vain! Pelasimme useamman tunnin eilen ja jatkoimme tänäänkin pidemmän aikaa, ollaan taas tauolla. Vielä pelataan varmaan puolisen tuntia? Peliä nopeuttaa kun saadaan pelisuojat ja kunnolliset pelikortit; varsinkin tuotekortit. Haaveilen tehtaista ja ne meinasinkin toteuttaa loppuun asti lauantaina tai sunnuntaina. Pelirasiat valmistuvat sen jälkeen. Rahatkin voisi vaan tehdä kun tämän testin perusteella ymmärtää minkä kokoista rahaa tullaan tarvitsemaan. Näin kahdestaan pelatessa ei jaksettu puljata rahasilpun kanssa vaan yksinkertaisesti päädyimme merkitesemään rahan liikkumisen paperille. 

Uutta kivaa peliin toi velan ottaminen ja antaminen, fiksu ja kiva keksintö, joka luo mukavia suhteita maiden välille. Kauppojen ehdotkin ovat hyvin vapaat, suosin kovasti ehtoa "et saa tuhota tehtaitani ennen seuraavaa tuottokierrosta". Näillä mennään. Mukavaa oli myös huomata että peli toimii, siis noin pelillisesti. Tuotteita tulee mukavasti käyttöön, tavoitteet eivät ole liian mahdottomia, millään tuotteella ei ole ylivoimaa ja että tehtaita kannattaa rakentaa. Hyvä olo ainakin hetken! 

Haluan ainakin yhden kappaleen tekstiä uhrata korostamaan "pelin ohjaajan" roolia. Tämä on siis henkilö, joka pelaa kierroksen ensimmäisenä. Hän kääntää uuden kierroskortin esille, huolehtii tuotekierrosten laskemisesta ja tuotteiden peliin tulosta. Hänen tehtävä on omalla laillaan rytmittää peliä ja huolehtia missä ollaan menossa. Henkilö, joka on tavallinen pelaaja, mutta joka onnistuu tekemään pelaamisesta mielekästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti